Печерський районний суд Києва заарештував колишнього заступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова, підозрюваного в причетності до закупівель за завищеними цінами, і призначив 400 млн гривень застави.

Про це повідомляє ДБР, передають Українськi Новини.

Суд ухвалив таке рішення 2 лютого.

За клопотанням ДБР, Печерський районний суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі 402 мільйони 600 тисяч гривень.

1 лютого працівники ДБР повідомили заступнику міністра про підозру підозр у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Він лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб Збройних Сил України низької якості на загальну суму понад 1 млрд грн. 

Всі договори укладалися за повною передплатою.

Посадовець не тільки знав про факти постачання неякісної продукції, а й здійснював тиск на підлеглих для прийняття неякісної продукції на військові склади та організацію повторних проведень лабораторних випробувань бронепластин, які не витримали первинних випробувань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

73