В Бучі почалася ексгумація тіл з місця масового тимчасового поховання, повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова.

«Біля церкви велика могила – комунальники поховали в ній жертв воєнних злочинів – загиблих після обстрілів та вбивств. Орієнтовно тут 67 тіл», - написала вона.

Кожне оглядають судмедексперти, криміналісти, слідчі та прокурори. В тих, кого дістали, в більшості вогнепальні та осколкові поранення від вибухів, від деяких лишились лише фрагменти.

Частина загиблих були з документами, решту ж доведеться впізнавати родичам по одягу чи інших ознаках та ідентифікувати по ДНК.

«Далі – кропітка робота із встановлення обставин смерті кожного. Ми вже маємо свідків того, як цих цивільних осіб рашисти вбивали за те, що вони просто йшли по хліб чи ліки, розмовляли українською, допомагали волонтерам або армії. Буча була одним із полігонів так званої «денацифікації», а простіше кажучи винищення українців», - підкреслила Венедіктова.

«Ми маємо вже 100 сторінок даних військовослужбовців РФ – окупантів Бучі. Наше завдання-максимум встановити кожного, хто натискав на гачок і віддавав накази масово вбивати українців, використовувати катування та зґвалтування як зброю», - резюмувала генпрокурор.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52