Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 1563 випадки загибелі та 2213 поранень цивільного населення України, загалом 3776 жертв російського повномасштабного вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в щоденному повідомленні УВКПЛ, яке фіксує жертви від початку розв’язаної рф війни, опублікованому 6 квітня.

Зокрема серед убитих – 379 чоловіків, 237 жінок, 24 дівчинки та 43 хлопчики, а також 63 дитини та 817 дорослих, стать яких поки що невідома.

Поранені 254 чоловіки, 196 жінок, 44 дівчинки та 40 хлопчиків, а також 104 дитини та 1575 дорослих, стать яких поки що невідома.

Зауважується, що більшість смертей та поранень зумовлено застосуванням боєприпасів та вибухових речовин з великою площею враження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів все ще очікують підтвердження. Це стосується, наприклад, Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення. Ці цифри додатково підтверджуються і не включені у вищенаведену статистику.

УВКПЛ звертає увагу на звіт Генеральної прокуратури України, згідно з яким станом на 8 годину ранку 6 квітня за місцевим часом 167 дітей загинули та щонайменше 279 отримали поранення.

Нагадаємо, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 осіб, по вулицях лежали десятки тіл, деякі з них із зав'язаними руками.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31
Теги