У Маріїнському палаці відбулася церемонія вручення Президенту України Віктору Ющенку вірчих грамот від Надзвичайних і Повноважних Послів Республік Корея, Узбекистан, Панама, Кенія, Бенін і Сан-Марино.

Як повідомляє прес-служба глави держави, вірчі грамоти Президенту України вручили посол Республіки Кореї Хо Сун-Чел, посол Узбекистану Ільхом Хайдаров, посол Панами (за сумісництвом) Такіс Антоніо Фотіс Очоа, посол Кенії (за сумісництвом) Мачаге Соспетер Магіта, посол Беніна (за сумісництвом) д'Альмейда Вісінто АІ, посол Сан-Марино (за сумісництвом) Еспозіто Паоло.

Вітаючи новопризначених глав дипломатичних місій в Україні, Президент назвав символічним те, що вони представляють чотири континенти світу. «Цим, очевидно, ще раз підтверджується стремління ваших держав і України бачити динамічні відносини між нашими країнами незалежно від географії», – відзначив він.

Ющенко підкреслив, що Україна має намір «відчутно активізувати дипломатичні зусилля на всіх напрямах міжнародної арени».

Президент, крім того, нагадав, що через декілька днів в Україні відбудуться вибори. «Я переконаний, що ви станете свідками перших в Україні чесних прозорих демократичних виборів. Цим ми хотіли висловити повагу до людини і виборця, підкреслити унікальне право людини на свободу, і перш за все, свободу вибору», – сказав Президент, звертаючись до присутніх дипломатів, передає «УНІАН».

Ющенко побажав новопризначеним послам успішної роботи і висловив переконання, що вона буде направлена на подальше зміцнення двосторонніх відносин з Україною держав, які вони представляють.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

505