Президент Російської Федерації затвердив нову воєнну доктрину країни. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті президента.

Нова редакція воєнної доктрини визначає нарощування силового потенціалу НАТО і дестабілізацію обстановки в окремих регіонах як основні зовнішні військові небезпеки для Росії.

«У першу чергу зміни стосуються появи нових загроз РФ, які проявилися в ситуації в Україні і навколо неї, а також події на півночі Африки, в Сирії, Іраку та в Афганістані», - йдеться в документі.

«Нарощування силового потенціалу Організації Північноатлантичного договору та наділення її глобальними функціями, реалізованими в порушення норм міжнародного права, наближення військової інфраструктури країн - членів НАТО до кордонів РФ, в тому числі шляхом подальшого розширення блоку», - говориться в розділі «Основні зовнішні військові небезпеки» документа.

Також збережено оборонний характер воєнної доктрини, зроблено акцент на прихильності Росії до використання військової сили лише після вичерпання можливостей застосування заходів ненасильницького характеру.

Введено поняття «неядерне стримування», маючи на увазі підтримання у високому ступені бойової готовності сил загального призначення. Конкретизовані і доповнені основні завдання РФ щодо заборони і запобігання військових конфліктів.

Уточнення воєнної доктрини Російської Федерації проведено на виконання рішення Ради Безпеки Росії від 5 липня 2013 року.

Внесені в документ зміни схвалені на нараді Ради Безпеки Росії 19 грудня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

101