Ціни на нафту зростають за рахунок поліпшення економічних показників США, але завершать зниженням п'ятий тиждень поспіль.

До 7:45 26 грудня за київським часом ф'ючерси на Brent подорожчали на 0,09 дол. до 60,33 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,07 дол. до 55,91 дол. З початку тижня Brent подешевшала на 1,6%, а WTI - на 0,9%.

Японія в листопаді знизила імпорт нафти на 17,3% порівняно з минулим роком. Запаси нафти у США зросли на 7,3 мільйона барелів минулого тижня, повідомило Управління енергетичної інформації, за прогнозу зниження на 2,3 мільйона барелів, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

«Ціни вперто тримаються над рівнями підтримки і залишаться там у святкові дні. Після подібних даних про запаси ціни мали впасти нижче рівнів підтримки, але тиск, мабуть, недостатній. Ми пояснюємо це покриттям коротких позицій наприкінці року: «ведмеді» закривають позиції перед святкуванням Нового року», - йдеться у звіті Phillip Futures.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 грудня ф'ючерси на Brent подешевшали на 1,54 дол. - до 60,15 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 1,28 дол., до 55,84 долара.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28