Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді скасувати безкоштовний проїзд у громадському транспорті громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, учасників бойових дій, йдеться у законопроекті №1577, який зареєстрований в Раді 22 грудня.

Відповідну норму пропонується виключити із закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Також уряд пропонує скасувати право безкоштовного проїзду і право на 50% знижку на квитки один раз на рік (учасників бойових дій раз на два роки) до будь-якого населеного пункту України і назад автомобільним або повітряним, залізничним або водним транспортом з правом першочергового придбання квитків.

Це право та право безкоштовного проїзду в громадському транспорті пропонується скасувати також для ветеранів праці, жертв нацистських переслідувань, дітей війни та реабілітованих жертв політичних репресій, повідомляє Finance.ua.

Законопроект передбачає скасування права на вступ у вищі та професійно-технічні навчальні заклади поза конкурсом.

Уряд пропонує скасувати пільги на санаторно-курортне лікування чорнобильців та їхніх сімей.

Крім того, Кабмін пропонує скасувати поділ прилеглих до місця Чорнобильської катастрофи територій на зони і компенсації для громадян, які на них проживають.

Чорнобильці, які мають право на передбачені іншими законами пільги, мають право користуватися лише пільгами відповідно до одного із законів за своїм вибором.

На даний момент чорнобильці мають право поєднувати пільги, передбачені різними законами.

Нагадаємо, Кабмін пропонує Раді скасувати фінансування пільгового проїзду за рахунок субвенцій з державного бюджету в 2015 році.

6,1 тис. учасників антитерористичної операції (АТО) отримали статус учасника бойових дій станом на вівторок, 23 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229