Військовою прокуратурою припинено діяльність злочинної групи, яка здійснювала розбійні напади в зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

Про це повідомляє Управління по зв'язках з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Однією з військових прокуратур Південного регіону України за заявою громадянина розпочато кримінальне провадження за фактом розбійного нападу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України (Розбій)», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в ході досудового розслідування та проведення оперативно-розшукових заходів під методичним керівництвом управління нагляду за додержанням законів об'єднаними силами АТО і Головної військової прокуратури встановлено, що 2 листопада 2014 двоє співробітників Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Київській області за попередньою змовою з двома цивільними особами увірвалися в приміщення потерпілого м. Костянтинівка Донецької області і, погрожуючи фізичною розправою, заволоділи його коштами у розмірі 10 тис. доларів США.

Згідно з повідомленням, зазначені особи були одягнені у військову форму і використовували автоматичну стрілецьку зброю.

За даними прес-служби, всі учасники злочинної групи затримані, їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України (Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб). За клопотанням прокурора суд обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Розслідування у кримінальному провадженні триває.

У прокуратурі уточнили, що санкція статті передбачає покарання строком до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52