В уряду не вийшло провести пакет законопроектів в бюджетній і податковій сферах «нахрапом». Таку думку висловив ForUm'у економічний експерт Володимир Цибулько.

«Кабмін спробував нахрапом запхнути в один великий «мішок» великий пакет законів, розраховуючи, що часу на детальний розбір у фракцій немає, і вдасться це «пропхати», - зазначив Цибулько.

На думку експерта, Кабмін не впорався із завданням інформаційного забезпечення даних законопроектів.

«За час підготовки і бюджету, і супроводжуючих його законів, всі викиди інформації спровокували таку хвилю дискусій і непрофесійних аналізів, що суспільство тепер підігріте істерією навколо цих законів. Кабмін програв інформзабезпечення цих законів. Тим самим підштовхнув фракції Верховної Ради до детального аналізу - що ж там насправді ховається, які загрози. Весь час фракцій буде присвячено детальному аналізу статей цих законопроектів», - пояснив експерт.

Цибулько нагадав, що бюджетні і податкові питання безпосередньо стосуються як місцевого самоврядування, так і інтересів великих фінансових груп.

«Потрібно враховувати, що у нас кожна фракція ВР прив'язана до певних фінансових груп, які в своїх галузях монополісти, або ділять галузь навпіл з ще однією групою. Це змусить інвесторів розібрати закон про бюджет до найдрібніших деталей. А непрофесійна робота уряду з самоврядними громадами призвела до того, що самоврядування буде ще більшим критиком бюджету, ніж монополії. Збалансувати інтереси місцевих громад та монополій - буде головним завданням», - підсумував експерт.

Нагадаємо, фракція «Блоку Петра Порошенка» різко розкритикувала запропонований урядом пакет законопроектів в бюджетній і податковій сферах.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом