Росія входить у повноцінну економічну кризу, ВВП країни може впасти у 2015 році на 2-4%. Про це заявив на прес-конференції в Москві голова Комітету громадянських ініціатив, колишній міністр фінансів Росії Олексій Кудрін.

Інфляція в РФ у 2015 році може становити 12-15%, вважає Кудрін. «Наступного року ми переходимо в двозначну інфляцію», - додав він. Кудрін також очікує зниження імпорту на 40% майбутнього року.

За його словами, якщо ціна на нафту в 2015 році буде на рівні близько 80 доларів за барель, то падіння економіки становитиме 2%, а якщо нафта залишиться на рівні 60 доларів, то падіння може становити 4%, повідомляє ТАСС.

Негативний вплив санкцій на економіку Росії є не меншим, ніж падіння цін на нафту й ослаблення рубля, вважає Кудрін. За його словами, санкції значно погіршили інвестиційні умови в країні з урахуванням високої частки зовнішніх запозичень. «Ми на тренді погіршення інвестиційних умов», - вважає Кудрін. Він не виключає, що міжнародний рейтинг Росії в 2015 році може бути знижений до «сміттєвого».

Кудрін також очікує низки дефолтів майбутнього року.

Нагадаємо, президент США Барак Обама 18 грудня підписав закон «Про підтримку свободи України». Документ передбачає нові санкції щодо Росії.

19 грудня нові санкції проти Росії вирішила запровадити Канада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19