Приміщення «Київводоканалу» опалюватимуть за рахунок відпрацьованих мастил. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Упродовж 2014 року на об'єктах каналізаційного господарства ПАТ «АК «Київводоканал» встановлено дев'ять котлів індивідуального опалення. Котли працюють на відпрацьованих мастилах з агрегатів, що працюють на потужностях підприємства», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, за попередніми підрахунками, використання такого обладнання дозволить зменшити витрати енергоносіїв на суму понад 682 тис. грн.

«Зазначене обладнання дозволяє не тільки перейти на альтернативні джерела опалення та підігріву води, але й раціонально використовувати вторинну сировину», - цитує прес-служба голову правління «Київводоканалу» Андрія Білика.

До того ж, за його словами, використання зазначених агрегатів дає позитивний економічний ефект: теплові насоси на каналізаційних станціях економлять приблизно 120 тис. грн на рік.

Як повідомляв ForUm, уряд виділив 500 млн грн на реалізацію муніципальних програм переходу на альтернативні джерела енергії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом