Котирування нафти перейшли від зниження до різкого зростання в ході торгів у середу, 17 грудня.

Лютневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 19:05 за київським часом підскочили в ціні на $2,13 (3,55%) - до $62,14 за барель. В ході торгів зростання досягало 5,8%, повідомляє Інтерфакс з посиланням на агентство Bloomberg.

Ціна ф'ючерса на нафту BRENT на січень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) виросла до цього часу на $1,78 (3,18%) - до $57,71 за барель. В ході сесії підвищення цін становило 5,5%.

«Швидше за все, це пов'язано з позиціонуванням трейдерів, а не із змінами фундаментальних показників», - сказав аналітик Confluence Investment Білл о'грейді.

Раніше стало відомо, що запаси нафти в США минулого тижня скоротилися на 850 тис. барелів, тоді як аналітики, опитані Bloomberg, очікували зниження на 2,25 млн барелів. Американський інститут нафти (API) напередодні повідомив про зростання запасів на 1,9 млн барелів.

Нагадаємо, ціни на нафту продовжували знижуватися станом на 16 грудня на тлі даних про зниження ділової активності в переробній промисловості Китаю. Зазначимо, міністр нафти Кувейту Алі Салех аль-Омайр очікує, що ситуація на ринку нафти скоро стабілізується.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44