Два громадянина Білорусі намагалися незаконно провезти в Україну колекцію монет та вироби з каменю. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«Учора (16 грудня. - Ред.) вранці у пункт пропуску «Нові Яриловичі» на в'їзд в Україну прибув легковий автомобіль «фольксваген». Водій, 24-річний громадянин Республіки Білорусь, обрав для перетинання державного кордону смугу руху «зелений коридор». Крім нього в автомобілі їхав 35-річний пасажир, також громадянин Білорусі», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що прикордонний наряд Чернігівського загону під час перевірки документів звернув увагу на поведінку чоловіків і вивів авто на спільний з працівниками митниці додатковий огляд.

Згідно з повідомленням, у ході перевірки під заднім сидінням авто було виявлено 52 монети, власником яких визнав себе водій і які за своїми зовнішніми ознаками можуть мати культурну й історичну цінність.

Крім того, за даними прес-служби, згодом з'ясувалося, що пасажир віз у кишенях свого одягу 10 каменів бурштину, браслет з металу жовтого кольору та коралове намисто.

Про це правопорушення було повідомлено співробітникам Служби безпеки України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

88