Органами прокуратури Луганської області розпочато понад 650 кримінальних проваджень, пов'язаних із сепаратизмом та тероризмом. Про це повідомляє прес-служба Луганської області.

«Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у більш ніж 650 кримінальних провадженнях щодо учасників незаконних збройних формувань за фактами скоєння злочинів, пов'язаних із посяганням на територіальну цілісність і недоторканність держави, захопленням державних споруд, позбавленням волі жителів області, незаконним зберіганням та використанням вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та пристроїв, а також скоєння терористичних актів та фінансування тероризму», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у вказаних кримінальних провадженнях проведено значний обсяг слідчих (розшукових) дій, за результатами яких виявлено й вилучено велику кількість вогнепальної, у тому числі автоматичної, зброї, бойових припасів.

Так, з громадського обороту вилучено і передано на зберігання понад 17 тонн вибухівки.

Згідно з повідомленням до суду з обвинувальними актами спрямовано 71 кримінальне провадження за фактами створення або участі в незаконних збройних формуваннях.

Як повідомляв ForUm, Верховна Рада прийняла за основу так званий законопроект про десепаратизацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом