Президент України Петро Порошенко бачить підстави для «обережного оптимізму» в питанні можливого врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це він сказав в опублікованому сьогодні інтерв'ю Gazeta Wyborcza, повідомляє УНІАН.

«Сьогоднішня ситуація показує, що унікальна комбінація санкцій, падіння цін на нафту, відсутність структурних реформ у самій Росії потроїла ефект обмежень. Це дає підстави для обережного оптимізму і віри, що вдасться знайти оптимальне вирішення ситуації», - сказав він.

«Такий оптимальний вихід для нас дуже простий: виведення чужих військ з Донбасу, закриття кордонів і відновлення нормального, політичного та економічного діалогу Європи - в тому числі України і Росії», - сказав він.

Порошенко також зазначив, що санкції були запроваджені проти Російської Федерації не для того, щоб їй нашкодити, а для того, щоб вирішити проблему.

Нагадаємо, в ході телефонної розмови Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін висловилися за проведення тристоронньої зустрічі Контактної групи для забезпечення прогресу щодо виконання Мінських домовленостей до кінця тижня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом