У Міністерстві охорони здоров'я України підготовлено наказ про створення робочої групи з метою невідкладного вирішення питання дообладнання реабілітаційних центрів для учасників антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«У МОЗ зараз створюється робоча група, яка терміново доопрацює питання обладнання реабілітаційних центрів для учасників АТО. Центри функціонуватимуть на базі госпіталів для ветеранів війни, які діють в кожній області України, вони мають певну матеріальну базу та персонал. Відповідно, такий резерв потрібно просто вдосконалити і в умовах економічної кризи ефективно використовувати», - цитує прес-служба першого заступника міністра охорони здоров'я Василя Лазоришинця.

За його словами, робоча група налічуватиме 10 фахівців, серед яких представники Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства соціальної політики, МОЗ, Державної служби з питань інвалідів та ветеранів і волонтери.

Він також зазначив, що на нещодавньому засіданні комітету ВР України у справах ветеранів та інвалідів за участю фахівців МОЗ прийнято рішення про розробку проекту закону України про реабілітацію учасників АТО.

Як повідомляв ForUm, раніше в МОЗ заявили, що шпиталі мають резерв для проведення реабілітації військовослужбовців, котрі отримали поранення під час проведення антитерористичної операції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом