Президент України Петро Порошенко на зустрічі з заступником Генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтманом обговорив ситуацію на Донбасі, в ході якої Президент заявив, що Україна має намір збільшити гуманітарну допомогу Донбасу, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Президент зазначив, що Україна не полишає спроб відправити гуманітарну допомогу, але більша частина її розкрадається бойовиками. Глава держави повідомив про своє доручення уряду невідкладно збільшити кількість гуманітарних колон для доставки на Донбас продовольства та предметів першої необхідності», - сказано в повідомленні.

При цьому, за словами Порошенка, необхідно зробити все для того, щоб ця допомога дісталася тим, хто її дійсно потребує. Президент зазначив, що встановлені прямі контакти зі школами, дитячими садками, будинками престарілих для того, щоб передати допомогу їм безпосередньо, а місцеві жителі готові сприяти адресній доставці гуманітарних вантажів.

«Я дав доручення Міністерству закордонних справ і Міністерству соціальної політики щодо того, що ми готові залучати будь-яку міжнародну гуманітарну допомогу, включаючи використання механізмів Червоного Хреста та інших організацій, для прозорого і відкритого розподілу гуманітарної допомоги», - зазначив Порошенко.

За словами Президента, перевірка одного з вантажів гуманітарного конвою із Росії показала, що тільки в останній машині були продукти, а в більшій частині конвою «перевозилося пальне для танків та матеріали для створення блокпостів». Говорячи про ситуацію з грошима у населення, Президент повідомив, що щодня банківські установи на захоплених територіях страждають від нападів незаконних збройних формувань, і населення все менше може скористатися грошима, які ще залишилися.

«За словами Президента, загалом зараз спостерігається незначний прогрес у розвитку ситуації на Донбасі. Скоротилася кількість обстрілів. Однак Глава держави наголосив на відсутності прогресу в перекритті кордону та відведенні російських військ, а також звільненні заручників», - сказано в повідомленні.

Президент також звернув увагу на необхідність виконання пункту Мінських домовленостей з відновлення мовлення українських телеканалів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом