Міністри закордонних справ країн - членів «Вишеградської четвірки» 16 грудня планують обговорити конкретні дії, які можуть бути зроблені ними для допомоги у проведенні реформ.

«Ми будемо говорити про реформи, про те, що ми можемо зробити, щоб допомогти Україні в окремих сферах, пропонуючи наш автентичний досвід. Це буде наш конкретний внесок в успіх реформ», - заявив у Брюсселі міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, передає Інтерфакс-Україна.

«Кожна країна візьме окремий сектор, наприклад, сільське господарство або транспорт, і допоможе Україні на основі того, що зроблено у процесі вступу в ЄС та на основі експертної допомоги», - пояснив журналістам міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Він також зазначив, що Україна та країни «Вишеградської четвірки» планують організувати обмін фахівцями, які працюватимуть над адаптацією українського законодавства до законодавства ЄС.

Нагадаємо, країни - учасниці «Вишеградської четвірки» зацікавлені в модернізації українських нафтопроводів і газопроводів.

Президент України Петро Порошенко і президенти країн «Вишеградської четвірки» на зустрічі в Братиславі домовилися про початок нового формату співпраці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом