ОПЕК не буде збиратися на позачергове засідання і знижувати квоти на видобуток нафти навіть, якщо вартість бареля впаде до позначки у $40.

Про це заявив міністр нафтової промисловості ОАЕ Сухаїль аль-Мазруї, повідомляє РБК.

За його словами, картель навіть у разі падіння цін до $40 за барель вичікуватиме як мінімум три місяці, перш ніж почне обговорювати можливість екстреної зустрічі.

«Ми не будемо міняти нашу позицію в разі подальшого падіння цін», - цитує аль-Мазруї агентство Bloomberg. «Ми не збираємося впливати на ціни. Ринок має сам себе відрегулювати», - додав він.

Про можливе позачергове засідання картелю нічого не знає і генеральний секретар ОПЕК Абдалла аль-Бадрі. Відповідаючи на запитання журналістів, він сказав, що офіційної пропозиції від Венесуели не надходило.

Нагадаємо, раніше держави - члени ОПЕК заявляли про те, що наступне планове засідання картелю має пройти в червні наступного року.

ОПЕК знизила прогноз попиту на нафту.

Міністр нафти Кувейту Алі Салех аль-Омайр очікує, що ситуація на ринку нафти скоро стабілізується.

Вартість бареля північноморської Brent, виходячи з якої розраховується ціна російської Urals, 12 грудня опустилася до позначки в $61,65, що є найнижчим показником за останні п'ять років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19