Долар та євро 11 грудня злетіли до нових піків на «Московській біржі», євро піднявся вище 69 рублів на тлі відступу світових цін нафти.

Долар США злітав на ЄТС о 17:15 МСК до 55,8 руб./$1, на 95 копійок до рівня попереднього закриття. Євро піднімався до 69,29 руб./EUR1, додавши 1,04 копійки. Відновивши у цей момент історичні піки, валюти в наступні хвилини відступили на 20-30 копійок від зазначених рівнів.

Експерти вважають, що зростання курсів було пов'язане з підвищенням активності покупців на тлі падіння цін на нафту Brent нижче $64 за барель, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Центробанк РФ у четвер ухвалив рішення підвищити ключову ставку на 100 базисних пунктів - з 9,5% до 10,5%. Експерти зазначають, що багато учасників ринку не виключали більш значного підвищення ставки.

Як заявила голова ЦБ РФ Ельвіра Набіулліна на прес-конференції у четвер, курс рубля навіть за ціни на нафту в $60 за барель має потенціал зміцнення. «Дані платіжного балансу показують, що навіть за ціни нафти $60 за барель у нас є потенціал зміцнення, курс навіть з урахуванням цієї ціни перебуває в «перельоті», - заявила вона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом