Росія на прохання начальника українського Генерального штабу направила в Донецьку область представників російських Збройних сил на чолі з генерал-лейтенантом Олександром Ленцовим, повідомив у середу, 10 грудня, начальник Генштабу Збройних сил РФ генерал армії Валерій Герасимов.

«На прохання начальника українського Генерального штабу генерал-полковника Віктора Муженка в населений пункт Дебальцеве Донецької області направлені представники російських Збройних сил на чолі з генерал-лейтенантом Олександром Ленцовим», - повідомив Герасимов на зустрічі з військовими аташе ряду країн, передає Інтерфакс-Україна.

Він підкреслив, що «завдання цієї місії - допомогти спільно з ОБСЄ конфліктуючим сторонам, а це українські війська і місцеві ополченці, знайти компромісні рішення з деескалації напруженості і відведення військ від лінії зіткнення».

«Скажу відверто: йде непросто. Якби не постійне втручання ззовні з боку представників ряду європейських країн - членів НАТО і США, проблемні питання вирішувалися б набагато швидше», - вважає Герасимов.

Як повідомляв ForUm, 1 грудня прес-центр АТО повідомив про домовленості припинити вогонь в районі донецького аеропорту.

Представник Російської Федерації в спільній групі з припинення вогню на сході України генерал-лейтенант Олександр Ленцов заявив, що вогонь на Донбасі буде припинений найближчим часом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

81