Рівень протестних настроїв в Україні досі не знизився, до того ж відбулася мілітаризація суспільної свідомості.

Таку думку в коментарі Forum'у висловив соціолог, засновник R&B Group Євген Копатько.

«В Україні рівень протестних настроїв, за великим рахунком, не знизився. Він як і раніше залишається досить високим. Крім того, відбулася мілітаризація свідомості», - сказав Копатько.

За його словами, українці бачать, що нині проблеми вирішуються із застосуванням сили та зброї.

«Якщо ми говоримо про те, скільки людей може вийти на вулицю, то заявлений відсоток завжди більший, ніж може бути насправді. Але невеликої організованої меншості досить, щоб змінити ситуацію. Тому я виходжу з того, які ризики для країни зараз існують. Протестні настрої в суспільстві - це так. І цілі не політичні, а економічні. Якщо ти бачиш, що твоє повсякденне життя погіршилося, то твоя поведінка змінюється», - зазначив він.

При цьому соціолог зазначив, що народне невдоволення може бути реалізоване трьома шляхами: самозайнятість (пошук іншої роботи), еміграція та протести.

«І традиційно для України це призведе до зростання криміналу. Це вже відбувається зараз і видно зі статистики, насамперед, економічних злочинів. Я пам'ятаю лихі 90-ті і нульові. Так це були дитячі забавки порівняно з тим, що відбувається зараз. Я кажу саме про простих людей», - додав Копатько.

Нагадаємо, що в Мережі з'явилися бюджетні ініціативи Мінфіну, серед яких є пропозиції припинити бюджетне фінансування медицини, освіти, харчування громадян під час стаціонарного лікування, харчування дітей 1-4 класів, індексацію пенсій і т. д.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46