Озброєні автоматами люди, які з кінця листопада перебувають на території Одеського нафтопереробного заводу, сьогодні активізувалися і проводять підготовку до викачування арештованих нафтопродуктів із резервуарів підприємства. Про це в коментарі Корреспондент.net повідомив заступник генерального директора з економіки та фінансів заводу Андрій Сапижинський.

«Весь цей час було спокійно, але сьогодні вранці до наших співробітників, відповідальних за резервуарний парк, підійшла група людей і представилася співробітниками одного з власників, який готує схеми для вилучення нафтопродуктів», - сказав Сапижинський.

Поки що, за його словами, автоматники не проводять викачування нафти, але процес підготовки до нього почався.

Представник заводу також зазначає, що претендує на вилучення нафтопродуктів за рішенням суду компанія ДП Укртранснафтопродукт, 42% акцій якої належить Групі Приват Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, 22 листопада озброєні люди захопили Одеський НПЗ. Вторгнення почалося зі спроби співробітників компанії Укртранснафтопродукт оглянути резервуари з арештованою раніше нафтою.

17 жовтня, на територію Одеського нафтопереробного заводу намагалися потрапити 150 невідомих у супроводі слідчого прокуратури. Вони намагалися вилучити паливо з резервуарів НПЗ.

За даними юриста підприємства, серед «гостей» були співробітники фірм олігарха Коломойського.

Раніше адвокат Андрій Федур заявив, що з Одеського нафтопереробного заводу хочуть викрасти нафту на десятки мільйонів гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

38