Президент РФ Володимир Путін здивований зростанням роздрібних цін на нафтопродукти за зниження світових цін на нафту.

«Деякі речі - вони викликають, звичайно, питання. Ось на 10% на 1 грудня збільшилися ціни на нафтопродукти за зниження цін на нафту на 35%», - сказав Путін у вівторок на зустрічі з членами уряду, повідомляє РІА Новости.

Глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв у відповідь зазначив, що темпи зростання цін на пально-мастильні матеріали в Росії близькі до рівня загальної інфляції на споживчому ринку. «Ви згадали ціни на бензин - зростання 9,4% до листопада 2013 року. Насправді це всього на 0,3 відсоткового пункту вище, ніж загальне зростання споживчих цін, приблизно одним темпом йдуть», - сказав міністр.

При цьому ціни на дизельне пальне зростають повільніше, прискорене зростання спостерігається тільки на бензиновому ринку, додав він. Улюкаєв пояснив це зміною фізичних обсягів поставок нафтопродуктів на ринок. «Якщо за бензином порівняно з роком раніше мінус 2% фізичні обсяги, то за дизпаливом - плюс 7%», - зазначив міністр.

Нагадаємо, сьогодні, 9 грудня, вартість нафти сорту Brent на торгах на лондонській біржі ICE піднялася вище $66 за барель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

79