Запорізькі міліціонери припинили діяльність порностудії. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Запорізькій області.

«Шостого грудня у ході проведення всеукраїнської операції «Нічне місто» працівниками відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, ГУМВС України в Запорізькій області у Запоріжжі припинено діяльність мережу онлайн-порностудій», - йдеться в повідомленні

Зазначається, що більше тридцяти дівчат, переважно студенток запорізьких вишів, підробляли порномоделями в онлайн-студії, яка експортувала «полуничку» в країни далекого зарубіжжя.

Згідно з повідомленням організатором забороненого бізнесу був 27-річний підприємець, який раніше вже мав стосунок до таких заробітків. Його затримали в момент інструктажу однієї з дівчат.

У ході проведення санкціонованих обшуків співробітниками міліції було вилучено велику кількість комп'ютерної та відеотехніки, яка використовувалася у злочинній діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 301 Кримінального кодексу України (Виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів). Санкція цієї статті передбачає для організатора покарання до семи років позбавлення волі з конфіскацією продукції та засобів, задіяних в її виробництві.

Триває досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

70