У Херсоні психічно хворий місцевий житель заради жарту «замінував» автовокзал і річковий порт. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Херсонській області.

«Невідомий розповів про закладену вибухівку в будівлі автовокзалу та річкового порту. На місце події відразу ж виїхали фахівці всіх екстрених служб. З автовокзалу міліціонери евакуювали майже 250 людей. З річкового порту евакуювали 40 людей. Охорону громадського порядку забезпечували близько 50 херсонських міліціонерів», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час перевірки вибухонебезпечних або підозрілих предметів не виявили, повідомлення виявилося хибним. Після цього робота автовокзалу та річкового порту була відновлена.

Згідно з повідомленням винуватцем події виявився 24-річний психічно хворий херсонець.

За даними міліції, влітку цього року він п'ять разів робив хибні повідомлення про замінування судів, прокуратури та порту.

«Тоді чоловіка заарештували, але нещодавно суд змінив йому запобіжний захід на домашній арешт. Після цього херсонець продовжив робити неправдиві повідомлення», - розповіли в правоохоронних органах.

Відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України - «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності» (санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42