Податкову систему в Україні змінять так, щоб населення платило більше податків. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході круглого столу на тему: «Як вплине новий склад уряду на економіку України в 2015 році?» повідомив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Зараз хочуть швидко прийняти бюджет на основі нової податкової системи. МВФ вимагає, щоб 50% податків збиралося з фізосіб. Зараз планується змінити податкову систему, щоб населення платило більше», - сказав Охріменко.

Економіст нагадав, що уряд пропонує обкласти податком витрати фізосіб, тобто звичайних українців.

«Покупка автомобілів, нерухомості і інших великих речей тепер ускладниться. Людина або доведе, звідки взяла гроші на ці покупки, або заплатить 30% податку державі. Крім того, планують ввести податок на нерухомість (на загальну площу, куди входить сарай, комора та інші господарські приміщення). За рахунок цих коштів будуть жити місцеві бюджети. В уряді хочуть взяти більше податків з фізосіб, щоб бізнес розвивався. Планується зменшити податковий тиск на бізнес», - пояснив він.

За його інформацією, в планах уряду є намір обійти увагою податкової великий бізнес.

«Також у планах Кабміну не чіпати великий бізнес. А значить не реалізувати законопроект про трансфертне ціноутворення і дати можливість купівлі-продажу в офшорах. МВФ вважає це європейським методом, тому в Україні треба це реалізувати», - додав він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом