У Дніпропетровській області співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю затримали чиновника РДА, який вимагав 90 тисяч гривень хабара. Про це Forum'у повідомили в прес-службі МВС.

Як повідомляється, керівник управління агропромислового розвитку однієї з райдержадміністрацій Дніпропетровської області вимагав та одержав гроші через посередника за виділення понад 200 гектарів земель сільгосппризначення.

«Державний службовець 5-ї категорії й одночасно депутат районної ради вимагав від директора ТОВ 90 тисяч гривень хабара за надання дозволу районної комісії зі створення фермерського господарства і виділення зазначеному господарству земель на території району. Намагаючись приховати свою злочинну діяльність, посадовець залучив посередника - 32-річного жителя Дніпропетровської області», - йдеться в повідомленні.

Обох чоловіків затримали під час передачі грошових коштів.

За цим фактом прокуратурою м. Дніпродзержинська здійснюється досудове розслідування, розпочате за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі строком до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Як повідомляється, в службовому приміщенні Управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, за місцем проживання та в автомобілі чиновника проведено обшуки.

Найближчим часом посадовцю РДА буде оголошено про підозру і вирішиться питання про обрання йому запобіжного заходу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33