Ліквідація банків – дуже прибутковий бізнес. Про це кореспондентові Forum'у заявив економічний експерт Олександр Охріменко, коментуючи інформацію, що в списку потенційних кандидатів на тимчасові адміністрації зараз є ще близько десяти банків.

«Негативно до цього ставлюся. На сьогоднішній момент основною причиною чергового зростання курсу долара, думаю, є введення тимчасової адміністрації у VAB Банку», - заявив він.

Охріменко пояснив, що введення тимчасових адміністрацій у банки завжди призводить до вкрай негативних наслідків. «Люди дуже лякаються. Починають усіма правдами і неправдами тікати від гривні. У результаті попит на валюту зростає. А відтік коштів з банків просто неймовірно великий. Фактично цими тимчасовими адміністраціями повністю вбивається банківська система. І за таких умов відродження є неможливим», - пояснив експерт.

«Не можна допускати, щоб тимчасові адміністрації заважали нормальній роботі банківської системи. Сама сутність тимчасової адміністрації - це виведення банку з фінансової кризи. Замість цього, у нас вони банки просто ховають», - додав Охріменко.

Крім того, експерт пояснив, чому «ховають» банки. «На жаль, сьогодні ліквідація банку - це дуже прибутковий бізнес. І введення тимчасових адміністрацій у деяких випадках розглядається виключно як звичайний бізнес, можливість заробити за рахунок ліквідації», - повідомив експерт.

«Чув, що вкладники банку «Форум» скаржилися, що після того, як ліквідатори попрацювали, й люди запитали обіцяні виплати, виявилося - не все так просто, і грошей для виплат тим, у кого вклади були понад 200 тисяч, немає. І це при тому, що вже і майно закладене, велика частина його продана», - розповів Охріменко.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

110