Вісім сімей, які втратили родичів у катастрофі літака Malaysia Airlines, який був збитий над підконтрольною НЗФ Східною Україною, готуються подати в суд на Україну, Росію і Малайзію, повідомляє Inopressa з посиланням на Daily Mail. Вести справу взявся адвокат Джеррі Скіннер, пише журналістка Сара Дін. Він готується подати позов в Європейський суд з прав людини.

Колись Скіннер домігся від Лівії мільйонних компенсацій для родичів людей, загиблих в авіакатастрофі над Локербі у 1988 році. У липні цього року Скіннер говорив в інтерв'ю, що потенційно може домогтися таких же компенсацій для родичів жертв MH17.

«Тут потрібно застосувати творчий підхід, тому що ця справа занадто велика й заплутана, судовій системі не впоратися з нею самостійно. Крім того, вона стосується людей, які не схиляться перед судовою системою, - росіян та українців», - заявив Скіннер.

На думку адвоката, основні учасники - «ймовірно, росіяни та їхні союзники, а також Malaysia Airlines. Обидві сторони несуть велику відповідальність за те, що сталося».

Тепер же Скіннер сказав, що подасть «дуже широкий» позов до України, Росії, Малайзії та Malaysia Airlines, як тільки отримає якусь остаточну інформацію від Голландської ради безпеки.

Громадянка Німеччини, дочка якої загинула у цій катастрофі, вже подала у суд на владу України. Вона звинувачує її у «вбивство з необережності» у зв'язку з тим, що Україна не закрила свій повітряний простір для цивільних літаків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом