Державтоінспекція пропонує не пускати до країни іноземців, які не сплатили штраф за порушення правил дорожнього руху в Україні. Про це повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.

«На форумах автомобілістів часто обговорюється питання про те, які наслідки можуть мати несплачені штрафи, «зароблені» в країнах Євросоюзу, і чи будуть потім проблеми з відкриттям візи, якщо залишити такий штраф у боргах», - сказав начальник Департаменту ДАІ Анатолій Сіренко.

Водночас, за його словами, іноземців, які порушують ПДР на території України, не хвилюють такі питання, «оскільки вони добре знають, що легко залишать нашу державу, незважаючи на наявний штраф ДАІ, і не матимуть проблем з повторним в'їздом».

Сіренко переконаний, що вирішити це питання можна шляхом внесення змін до чинного законодавства.

«Проблему потрібно вирішувати у співпраці з Державною міграційною та прикордонною службами», - додав він.

Фахівці Департаменту ДАІ працюють над пропозиціями щодо внесення змін у відповідні нормативно-правові акти.

Зокрема, пропонується, що в разі реалізації таких змін прикордонники отримають доступ до інформації про несплачені штрафи.

«Під час виїзду іноземних громадян, які скоїли на території України порушення законодавства у сфері безпеки дорожнього руху і були піддані адміністративному стягненню у вигляді штрафу, але не сплатили його, вони попереджатимуться про неможливість повторного в'їзду в країну до перерахування суми штрафу в державний бюджет України», - пояснив начальник Департаменту ДАІ.

Крім того, Сіренко пропонує оснастити прикордонні пункти мобільними терміналами для надання таким особам можливості сплатити штраф, виїжджаючи з країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35