Навіть за умови підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті за одну поїздку у трамваї, автобусі, тролейбусі, фунікулері до 3 грн, а у метрополітені та міській електричці до 4 грн, використання проїзних квитків є економічно вигідним. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Так, наприклад, у проїзному квитку на місяць на один вид транспорту (трамвай, тролейбус, автобус, фунікулер), який коштуватиме 130 грн, закладена вартість однієї поїздки в розмірі 2,78 грн (за тарифу 3 грн на одну поїздку).

У проїзному квитку на місяць на міську електричку вартістю 150 грн закладена ціна однієї поїздки в розмірі 3,26 грн (за тарифу 4 грн на одну поїздку).

У проїзних квитках на місяць: на два види наземного транспорту (трамвай, автобус, тролейбус) вартість однієї поїздки становитиме до 2,72 грн, на три види наземного транспорту - до 2,22 грн, на чотири види транспорту (спільно з метрополітеном) вартість однієї поїздки в наземному транспорті становитиме до 2,02 грн.

«Під час розрахунку вартості проїзних квитків для проїзду в наземному транспорті закладено по дві поїздки одним видом транспорту в робочі дні (46 поїздок на місяць). Поїздки понад закладену в проїзних квитках кількість та у вихідні дні, можна вважати бонусною частиною», - зазначили в КМДА.

Нагадаємо, Київська міська держадміністрація (КМДА) пропонує встановити разову вартість проїзду у метрополітені та міській електричці на рівні 4 грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом