Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підкреслює, що дії Росії на сході України підірвали євроатлантичну безпеку і чекає від країн-членів Альянсу конкретних рішень щодо підтримки України.

«Ми спостерігаємо також значне збільшення російської військової агресії навколо Європи», - сказав він на своїй щомісячній прес-конференції в Брюсселі.

Говорячи про ситуацію в Україні, Столтенберг підкреслив, що на саміті Альянсу в Уельсі у вересні цього року союзники висловили солідарність з Україною, підтримавши її незалежність, територіальну цілісність і суверенітет, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Люди України висловилися за демократію, цілісність і європейську інтеграцію. НАТО продовжить підтримувати Україну на обраному шляху», - сказав він.

Генсек НАТО також відзначив, що очікує конкретних рішень щодо надання підтримки Україні від засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО 2-3 грудня. При цьому він не уточнив, про які саме рішення йдеться, зазначивши лише, що, зокрема, найближчим часом почнуть роботу Трастові фонди, створені НАТО для допомоги Україні у проведенні оборонної реформи.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко повідомив, що Північноатлантичний альянс в ході саміту в Уельсі оголосив про створення чотирьох трастових фондів допомоги Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22