Адміністративний суд Лондона, що входить до складу Високого суду, 27 листопада, виніс рішення за клопотанням російської компанії «Роснефть» не в її користь.

Про це повідомляє «РБК» з посиланням на офіційного представника Міністерства у справах бізнесу Великобританії.

Британські адвокати «Роснефти» просили суд призупинити Наказ про експортний контроль, підписаний міністром у справах бізнесу, підприємництва та енергетики 5 листопада. Наказ запроваджує кримінальну відповідальність за порушення санкцій ЄС проти російського нафтового сектору на території Сполученого Королівства або британськими особами де б не було. Тепер акт набуде чинності, як і планувалося, 29 листопада.

«Ми вітаємо рішення Високого суду. Міністерство змушене відмовитися від подальших коментарів напередодні повноцінного судового розгляду справи наступного року», - сказала представник відомства.

«Роснефть» оскаржує легальність наказу про контроль за дотриманням санкцій ЄС і хотіла, щоб суд як забезпечувальний захід заблокував його введення в дію. Наказ, зокрема, запроваджує покарання - штрафи та/або позбавлення волі строком до двох років - за порушення санкцій ЄС, запроваджених у вересні. Тоді Рада ЄС ввела заборону на надання супутніх послуг під час розвідки і видобутку нафти на глибоководних, арктичних та сланцевих родовищах у Росії. Під заборону потрапили буріння, випробування свердловин, каротаж і закінчування свердловин та постачання спеціалізованих плавучих установок.

Як раніше повідомляв ForUm, 12 вересня Євросоюз заборонив організацію боргового фінансування для трьох паливно-енергетичних компаній Росії - «Роснефти», «Транснефти» і «Газпромнефти».

«Роснефть» і бізнесмен Аркадій Ротенберг, які наприкінці липня цього року включені до європейських санкційних списків, подали в суд на Європейський Союз.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46