Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр попередив, що спроби ізолювати РФ і послабити її економіку стануть загрозою для Європи. Про це він заявив сьогодні, 27 листопада, в Берліні на конференції, організованій газетою Süddeutsche Zeitung.

«Ізольована, ослабла, з точки зору економіки, Росія не сприяла би безпеці в Європі та стабільності в Україні, навпаки, це стало б загрозою», - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи переслідує Захід мету чинити негативний вплив на економіку РФ, міністр відповів: «Моя ясна відповідь - ні. Це не було, не є в цей момент і не повинно бути у майбутньому причиною для санкцій», повідомляє ТАСС.

Такі обмежувальні заходи, на його думку, все одно необхідні для підтримання світового порядку. Якби санкції не були запроваджені, то ціна, яку платить Захід зараз, «була б вищою». «Хто порушує правила спільного існування в Європі, той ставить під загрозу основи безпеки і добробуту», - заявив Штайнмайєр.

Крім того, глава МЗС ФРН говорив про вплив нинішньої обстановки в світі на процес глобалізації. «Ми маємо справу з рецесією в глобалізації. Це загрожує тим країнам, які багато експортують», - зазначив міністр, маючи на увазі, зокрема, Німеччину. Саме тому дії Берліна на зовнішньополітичній арені є внеском у розвиток німецької кон'юнктури.

Нагадаємо, раніше глава німецького МЗС заявив, що питання про те, чи зможе Україна в майбутньому вступити до ЄС, поки що неактуальне. Він також виступив проти вступу України в НАТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23