Міністерство закордонних справ України висловлює глибоку стурбованість з приводу обстрілу членів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні біля селищ Кірове та Шуми в Донецькій області. Про це йдеться в коментарі прес-служби зовнішньополітичного відомства, переданому ForUm'у.

За наявною інформацією про інцидент МЗС робить висновок, що обстріл здійснювався з території, яка перебуває під контролем незаконних збройних формувань.

«Розцінюємо це як спробу тиску з боку угруповань ДНР на СММ ОБСЄ з метою змусити її припинити свою моніторингову діяльність», - наголошується в коментарі.

У відомстві у зв'язку з цим підкреслили неприпустимість вчинення будь-яких дій, спрямованих на обмеження діяльності СММ ОБСЄ, яка здійснюється на основі консенсусного рішення всіх 57 держав-учасниць Організації.

«Закликаємо всі сторони, що уклали Мінські домовленості, поважати мандат СММ ОБСЄ і надавати діяльності місії все можливе сприяння, включаючи можливість безперешкодного пересування та здійснення моніторингової діяльності вздовж українсько-російського кордону на територіях, що тимчасово перебувають поза контролем української влади», - підсумували в МЗС.

Як повідомляв ForUm, 26 листопада спостерігачі ОБСЄ, пересуваючись у супроводі українських військових, потрапили під обстріл в Донецькій області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

16