Крах «VAB Банку» може викликати ефект доміно. Таку думку в коментарі Forum'у висловив виконавчий директор Міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко.

«Не варто переживати за окремо взятий банк (VAB Банк». - Ред.) - проблема набагато глобальніша. На руках у приватного сектору є 100 млрд дол. зовнішнього боргу. З цих коштів 30% підлягає виплаті від цього моменту і до 12 місяців», - сказав Устенко.

За його словами, якщо найближчим часом ситуація погіршуватиметься, і уряд не вживе непопулярних заходів, то кредитори вимагатимуть повернення цієї суми.

«Треба розуміти, що це означає. Окремо взятий банк або корпорація не будуть нічого означати. Може бути серія корпоративних і банківських дефолтів, тому не варто переживати щодо одного окремо взятого банку. Хоча може виникнути ефект доміно», - прогнозує він.

Нагадаємо, 20 листопада НБУ своєю постановою визнав неплатоспроможними ще 2 банки - «VAB Банк» Олега Бахматюка та CityCommerce Bank. Раніше Нацбанк заявляв про те, що підтримає «VAB Банк» у разі виникнення складної ситуації.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57