Генеральний директор Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця») Борис Остапюк повернувся до виконання своїх обов'язків після завершення перевірки Держфінінспекцією, повідомив начальник правового департаменту «Укрзалізниці» Олег Титов.

«У зв'язку з тим, що розпорядженням Кабінету Міністрів генеральний директор був відсторонений на період проведення перевірки, яка завершилася 18 листопада, 19-20 числа був підписаний наказ (щодо підприємства. - Ред.) і гендиректор приступив до виконання покладених на нього обов'язків», - сказав він на прес-конференції, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він нагадав, що Держфінінспекція перевіряла діяльність гендиректора з початку виконання ним обов'язків і до останнього часу.

«Жодного факту порушення чинного законодавства, незаконного витрачання грошових коштів, купівлі товарно-матеріальних цінностей за завищеною вартістю не встановлено», - зазначив Титов.

Раніше Титов повідомляв про продовження строку перевірок «Укрзалізниці», які проводили Держфінінспекція і комісія Міністерства інфраструктури.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у вересні 2014 року доручив перевірити фінансово-господарську діяльність «Укрзалізниці», Остапюк був відсторонений від виконання обов'язків на час перевірки.

Тоді наголошувалося, що від правоохоронних органів надійшла інформація про можливі зловживання у фінансово-господарській діяльності і факти корупції в системі «Укрзалізниці». У зв'язку з цим, за дорученням прем'єра, і була створена відомча комісія Мінінфраструктури.

Крім того, в адміністрації і за місцем проживання її керівників були проведені обшуки представниками Служби безпеки України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

83