Директор одного з департаментів Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України затриманий за підозрою в отриманні хабара у розмірі близько $15 тис. Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Встановлено, що директор одного з департаментів Мінрегіону, діючи за попередньою змовою із заступником директора одного із публічних акціонерних товариств, вимагав неправомірну вигоду від головного енергетика сільськогосподарського підприємства в сумі $20 тис. за надання зазначеним міністерством листа-погодження», - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, 18 листопада 2014 представник сільгосппідприємства передав заступнику директора ПАТ першу частину неправомірної вигоди в сумі $5 тис., а 24 листопада 2014 - другу частину неправомірної вигоди в сумі $15 тис.

Так, зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

Наразі директора департаменту Мінрегіону та заступника директора ВАТ затримали відповідно до ст. 208 КПК України. За вказані дії їм загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210