На Київщині працівники Управління боротьби з кіберзлочинністю припинили діяльність каналу розповсюдження порнографічних матеріалів. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Київській області.

«Під час перевірки внутрішньої мережі одного з Інтернет-провайдерів, міліціонери Київщини встановили, що останній протизаконно розміщував і поширював порнографічний контент з власних серверів для підняття кількості користувачів мережі. Доступ до «полунички» надавався безкоштовно абонентам, які були підключені до цього провайдера», - йдеться в повідомленні.

За даними міліції, у Вишгороді (Київська обл.) вилучено сервер, на одному з жорстких дисків якого містилося 5 терабайтів фільмів порнографічного характеру.

Згідно з повідомленням, функціонування «Інтернет-полунички» організував один приватний підприємець Київщини. Вилучене мережеве обладнання та носії інформації спрямовані на експертизу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів), санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією порнографічних предметів та засобів їх виготовлення і розповсюдження.

Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37