Прокуратура Київської області направила до суду ще шість обвинувальних актів щодо працівників Державної автоінспекції області, які в січні-лютому цього року притягували до адміністративної відповідальності водіїв - учасників акції «Автомайдан», повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

У відомстві встановили, що міліціонери вносили завідомо неправдиві відомості до протоколів про адміністративні правопорушення, складених стосовно «автомайданівців». Надалі на цій підставі водіїв притягали до адміністративної відповідальності.

Дії правоохоронців кваліфіковані за ст. 340 (Незаконне перешкоджання організації або проведенню мітингів) і ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Загалом, відзначили в прокуратурі, ними направлено до суду 10 обвинувальних актів щодо співробітників органів внутрішніх справ, пов'язаних з незаконним притягненням до адміністративної відповідальності учасників Автомайдану.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 жовтня прокуратура направила до суду перший обвинувальний акт стосовно начальника відділення Державтоінспекції за переслідування учасників Автомайдану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом