Використання у спілкуванні тієї чи іншої мови не має ставати причиною роз'єднання в суспільстві. Про це заявив сьогодні президент Білорусі Олександр Лукашенко на семінарі зі студентами, викладачами та випускниками Білоруського державного педагогічного університету імені М. Танка.

«Я ненавиджу націоналістів, тому що це радикальні люди, які обов'язково, як в Україні, призведуть до катастрофи в суспільстві. Я їх намагаюся тримати на прив'язі, щоб вони не зірвалися і не наламали дров, - сказав глава держави. - Адже вони процес беларускай мовы - роднай, сакавітай - перетворюють на предмет нестабільності в суспільстві, чого бути не повинно. Мова не має бути предметом, приводом і причиною цієї нестабільності», - сказав Лукашенко, повідомляє БЕЛТА.

Лукашенко при цьому зазначив, що не йдеться про націоналістів у хорошому сенсі слова, які люблять Білорусь і свою рідну мову.

Нагадаємо, Білорусь готова стати майданчиком для об'єднання економічних інтересів Євразійського економічного союзу та Європейського союзу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом