Білорусь готова стати майданчиком для об'єднання економічних інтересів Євразійського економічного союзу та Європейського союзу. Про це заявив сьогодні журналістам заступник міністра закордонних справ Білорусі Олександр Гур'янов на прес-конференції, присвяченій підсумкам Австрійсько-білорусько-російського бізнес-форуму, що відбувся 14 листопада у Відні.

«Білорусь має таку ідею, щоб стати місцем не лише вирішення політичних розбіжностей, але й виступати майданчиком для об'єднання економічних інтересів двох інтеграційних об'єднань. Впевнені, що колеги з Європейського союзу відгукнуться. З нашого боку - мається на увазі Білорусі, Росії та Казахстану, а тепер уже і Вірменії - таке бажання є», - констатував Олександр Гур'янов, повідомляє «БЕЛТА».

Говорячи про досвід проведення бізнес-форуму у тристоронньому форматі, Гур'янов назвав його позитивним.

«Навіть місць у залі не вистачило, були присутні не тільки представники бізнесу, але й офіційних органів влади трьох країн. Говорили про різні можливості, у тому числі в розрізі розвитку конкретних територій трьох держав», - констатував він. Крім того, Олександр Гур'янов висловив загальну думку про те, що в перспективі подібний досвід необхідно розширювати, причому із залученням більшої кількості країн.

Що стосується польсько-австрійської співпраці, то Гур'янов зазначив, що в останні роки вона динамічно наростає. За його словами, взаємодія по лінії ділових кіл, бізнесу двох країн стала доповнюватися активними обмінами на офіційному рівні. «Наступного тижня планується візит міністра закордонних справ Білорусі до Відня для участі у саміті Центральноєвропейської ініціативи. Заплановані щільні переговори з діловими та офіційними колами Австрії», - зазначив міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29