У Будапешті зацікавлені в якнайшвидшому врегулюванні конфлікту в Україні і вважають, що переговорний процес повинен будуватися на Мінських домовленостях. Про це заявив у середу, 19 листопада, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто за підсумками зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у Москві.

«Україна є сусідкою Угорщини, тому ми прагнемо до того, щоб ситуація в Україні стабілізувалася як можна швидше, це в наших інтересах», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Переговорний процес повинен ґрунтуватися на Мінських домовленостях, і всі сторони переговорів повинні їх дотримуватися», - зазначив угорський міністр.

Нагадаємо, в ході засідання уряду 19 листопада прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна наполягає на «женевському» форматі переговорів з Російською Федерацією.

Водночас міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що «женевський» формат врегулювання української кризи - без участі представників самопроголошених Донецької та Луганської народних республік - є пройденим етапом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом