Рада Європейського союзу із закордонних справ 17 листопада підкреслила, що винні у катастрофі малайзійського «Боїнга-777» на сході України повинні постати перед судом.

«Рада підкреслює, що ті, хто прямо або опосередковано відповідальний за аварію рейсу MH17, постануть перед правосуддям», - йдеться в тексті підсумкової заяви Ради ЄС.

Рада також вітала успіх в отриманні доступу до місця аварії рейсу MH17, досягнутий за посередництва Організації з безпеки і співробітництва в Європі, який дозволив повернути на батьківщину останки жертв катастрофи.

«Рада знову закликає всі країни і залучені сторони гарантувати повний, безпечний і необмежений доступ в цей район, дозволити завершити повернення (останків - Ред.), пошуки і розслідування, і співпрацювати з незалежним міжнародним розслідуванням причин аварії та встановлення її винуватців», - сказано в тексті документа, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня 2014 року літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що слідував курсом Амстердам - Куала-Лумпур, зазнав аварії в Донецькій області в Україні. На борту перебували 298 осіб. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

73