Через політичні обмеження у фінансовій системі страждає бізнес. Таку думку висловив Forum'у генеральний директор Інвестиційно-банківської компанії European Capital Management Вадим Браїловський, коментуючи введення Національним банком України обмежень щодо російського рубля.

«Це більше політичний аспект. В першу чергу через такі політичні дії страждає український і європейський бізнес України. А якщо через популізм і висловлювання певних партій та їхні політичні амбіції страждають громадяни України, які в тому числі займаються підприємництвом, я б рекомендував політикам бути стриманими і обережними у своїх висловлюваннях, і більше створювати, розвивати, а не руйнувати економіку України», - зазначив Браїлівський.

Експерт наголосив, що російські банки також кредитували українську економіку.

«Більшість кредитів в Україні було видано російськими банками, які мають істотну частку російського банківського капіталу в Україні. Кредитний портфель російських банків, що наданий українським підприємствам, складає в середньому близько 30 мільярдів доларів. А це такі російські банки, як «ВТБ», «Промінвестбанк» - дочірній банк «Зовнішекономбанку», «Альфа банк», «Сбербанк Росії» і «Газпромбанк» . Це банки, які кредитували українську економіку», - резюмував Браїловський.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26