У Києві співробітники столичного Управління по боротьбі з організованою злочинністю звільнили з полону чиновника, за життя якого вимагали викуп. Про це повідомляє прес-служба УБОЗ Міністерства внутрішніх справ України.

«Учасники злочинної групи викрали у Києві 35-річного посадовця одного з державних корпорацій, якого три доби тримали в полоні, а за його звільнення вимагали 500 тисяч доларів США», - йдеться в повідомленні.



За даними правоохоронців, викрали потерпілого вночі 10 листопада в Оболонському районі столиці.

«Про зникнення чоловіка в міліцію із заявою звернулася його дружина. Вже на наступний ранок викрадачі пред'явили свої вимоги. За їх умовами першу частину викупу в розмірі 250 тисяч доларів США передали в м. Умані Черкаської області, а іншу частину, вже на наступний день, в Дніпропетровську», - уточнили в міліції.



Згідно з повідомленням, співробітники міліції в одному з готелів затримали шістьох учасників злочинної групи на чолі з 59-річним місцевим кримінальним «авторитетом», у «послужному списку» якого багато статей Кримінального кодексу.



Як відзначили в прес-службі, в ході переговорів один з фігурантів вийняв чеку з гранати і погрожував підірвати її.

«Правоохоронці вели переговори зі зловмисником протягом трьох годин. В результаті керівник переговорної групи - командир спецбатальйону «Кривбас» - знешкодив покидька і вихопив з його рук гранату, яка була в бойовій готовності», - розповіли в прес-службі.

Крім цього, під час затримання у учасників злочинної групи правоохоронці вилучили пістолет Стєчкіна, пістолет Макарова, ТТ, макет пістолета ТТ, перероблений під стрільбу бойовими патронами, а також патрони різного калібру. Також вилучено гроші, отримані фігурантами як викуп за заручників, і автомобілі, на яких вони пересувалися під час вчинення злочину.

Прес-служба прокуратури м. Києва повідомляє, що один з підозрюваних є громадянином Російської Федерації, решта - вихідці з Кривого Рогу.

Зараз зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 КК України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), санкція якої передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, і ч. 4 ст. 189 КК України (Вимагання, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане з заподіянням тяжкого тілесного ушкодження), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом