Уряд заборгував Києву 108 мільйонів гривень на медичні витрати. Про це заявив заступник голови КМДА Михайло Радуцький, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«Квота Києва за цільовими програмами становить 130 мільйонів гривень, на сьогодні МОЗ розподілено лише 22 мільйони. Сюди входить забезпечення ліками хворих на серцево-судинні захворювання, централізовані заходи з лікування хворих на гемофілію, забезпечення ліками онкохворих дітей, профілактика та лікування СНІДу тощо », - розповів він.

Заступник глави КМДА також додав, що за програмою «Здоров'я киян», яка фінансується з міського бюджету, Києву не вистачає 46 мільйонів гривень, у тому числі на гемодіаліз для хворих з нирковою недостатністю киян.

«Якщо сьогодні припиниться постачання витратних матеріалів для гемодіалізу, то на 3-4-й день люди, які його потребують, будуть помирати, не хворіти, не переходити в більш важкий стан, а помирати», - сказав Михайло Радуцький.

Така ситуація, за його словами, склалася тому, що податки киян вилучаються у центральний бюджет.

«Київ - єдине місто в Україні, яке віддає 50% ПДФО, а потім нам не вистачає на життєво необхідні програми», - підкреслив заступник глави КМДА.

За його словами, сьогодні Київ знайшов кошти для гемодіалізу, але тільки на тиждень.

Як повідомляв ForUm, держава не профінансувала витрати Києва у розмірі 24 мільйонів гривень на гемодіаліз.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

79