Парламентська газета «Голос України» опублікувала результати позачергових виборів Верховної Ради, які відбулися 26 жовтня 2014 року.

Так, оприлюднені імена та прізвища 421 нардепа, яких Центральна виборча комісія визнала обраними на виборах 26 жовтня.

У Раду VIII скликання обрано 225 депутатів за партійними списками і 196 - за мажоритарними округами, передає «РБК-Україна».

При цьому партія «Блок Петра Порошенка» отримала 132 місця в новій Раді, «Народний фронт» - 82, «Самопоміч» - 33, «Опозиційний блок» - 29, Радикальна партія Олега Ляшка - 22, «Батьківщина» - 19.

Крім того, за мажоритарними округами в Раду пройшло 6 представників партії «Свобода», а також по 1 представнику партій «Сильна Україна», «Заступ», «Воля» і «Правий сектор».

Також у Раду пройшло 94 самовисуванці.

За 2 мажоритарними округами результати поки не встановлені. Зокрема, 10 листопада ЦВК зобов'язала окружні виборчі комісії № 38 (Дніпропетровська обл.) і № 63 (Житомирська обл.) перерахувати голоси протягом 15 днів.

У 27 округах (Донецьк, Луганськ, Крим) вибори Ради не проходили в зв'язку з тим, що українська влада втратила контроль над цими територіями.

Тепер нові нардепи повинні не пізніше ніж через 20 днів подати в ЦВК документи про звільнення із роботи, не сумісної з депутатським мандатом або про відмову від іншого представницького мандата.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом