Російських військових немає на сході України. Про це знову заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров на початку зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі.

Лавров сказав, що офіційний представник Держдепу Джен Псакі визнала, що доказів присутності на сході України російських військ у американської дипслужби немає, передає «Інтерфакс».

За його словами, Росія не залучена безпосередньо в реалізацію домовленостей про припинення вогню.

«Договір про припинення вогню був підписаний між ополченцями та урядом, це вони мають завершити проведення розділової лінії, що й відбувається зараз»,- сказав міністр.

Нагадаємо, 7 листопада офіційний представник Ради національної безпеки та оборони України Анатолій Лисенко заявив, що на територію Луганської області перекинуто понад 30 російських танків, 16 гаубиць і три десятки вантажівок з живою силою та боєприпасами.

Росія заперечує будь-яку участь у конфлікті в Україні. Російська влада неодноразово заявляла, що в Україні воюють тільки добровольці з Росії.

Між тим НАТО відомо про повідомлення з приводу перетинання російськими військами і танками кордону між Росією та Україною, й альянс вивчає ці повідомлення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом